Cerințele creditorului pentru acordarea unui credit urgent
Lipsa resurselor financiare constituie bătaie de cap pentru oricine. În special atunci când au loc evenimente neașteptate ce te obligă la o rezolvare rapidă și care implică plata unor bani. Desigur, varianta împrumutului de la familie și prieteni este soluția cea mai la îndemână. Nu implică dobânzi, termene de plată bine stabilite și nici Biroul de Credit în caz de neplată. Doar că 46% dintre cei care împrumută bani celor dragi nu fac altceva decât să deterioreze complet relația cu aceștia.
Pentru că, de cele mai multe ori, nu își mai recuperează bani sau o fac foarte greu. În plus, dacă obții și rambursezi la termen un credit rapid, credit scoring-ul tău va beneficia de un punctaj care ii va crește valoarea. Mai mult decât atât: împrumuturile rapide pot fi obținute atât de ușor încât zici că împrumuți de la familie. Și, la primul împrumut, creditorul îți poate oferi bani fără dobândă!

Cerințele de creditare impuse de creditorii ifn

Împrumutul urgent online este pe placul oricărui debitor aflat într-o fază de probleme financiare. Pentru a obține bani cu împrumut acesta trebuie să întrunească diverse condiții:

  • Trebuie să se încadreze în limita de vârstă specificată de către creditor – fiecare companie nebancară modifică limita în funcție de interesul propriu. De obicei, vârsta minimă este de 18, 19 sau 20 de ani, în timp ce valoarea superioară este de 65, 70 sau 75 de ani (împliniți la data finalizării creditării);
  • Trebuie să ai un venit care să fie cel puțin egal cu valoarea minimă specificată – de reținut faptul că această valoare este doar un indicator. Dacă vrei să obții o sumă mai mare împrumut, atunci venitul tău trebuie să fie mult mai ridicat decât minimul indicat de societatea ifn;
  • Trebuie să prezinți o dovadă a venitului tău – chiar dacă nu se solicită un astfel de document, venitul tău va fi verificat oricum. Prezentarea unui astfel de act ajută la simplificarea și accelerarea procedurii de aprobare a creditului.
  • Trebuie să-ți exprimi acordul legat de verificarea venitului tău – este vorba despre verificarea câștigurilor tale în bazele instituțiilor financiare ale autorităților publice, așa cum este ANAF-ul.
  • Trebuie să fii cetățean sau rezident (permanent sau temporar) român – aceasta este o condiție impusă de creditori pentru a controla mai bine recuperarea debitului. Trebuie remarcat faptul că, deși există o serie de instituții ifn care oferă bani românilor ce lucrează în străinătate, mulți creditori se limitează la acordarea de împrumuturi doar celor ce muncesc și realizează venituri în România.

Unele companii de creditare pot impune și alte condiții, așa cum este furnizarea unui număr de telefon mobil ori a unei adrese de email. De asemenea, este posibil ca diverși creditori să solicite ca debitorul să aibă un cont bancar sau card la bancă. Înainte de a aplica pentru un credit ifn asigură-te că respecți aceste condiții. Solicită prin intermediul serviciului de asistență clienți toate detaliile legate de un astfel de împrumut.

Nu împrumuta dacă nu ai siguranță că respecți 100% aceste criterii pentru că o cerere respinsă este posibil să-ți afecteze istoricul de creditare. Compară întotdeauna opțiunile de creditare și împrumută-te numai dacă ești stabil din punct de vedere financiar. Este ușor să iei un credit rapid, dar trebuie să o faci cât mai avantajos pentru tine!