Împrumut pentru rau platnici

Creditare ifn pentru cei cu istoric negativ și restanțe





Nu ai reușit să îți plătești la timp ratele la un credit anterior ori ai fost raportat la Biroul de Credit pentru că ai depășit termenele de plată cu mai mult de 30 de zile? Ești ceea ce se numește restanțier, rău platnic sau persoană cu risc crescut la creditare. Băncile nu îți vor mai acorda împrumuturi și reprezinți un factor riscant pentru orice societate care împrumută bani. Oare chiar așa este? Nu vei mai putea accesa împrumuturi decât după 4 ani, atunci când vei ieși de pe lista cu datornici a Biroului de Credit?




În ce condiții pot obține bani cu împrumut cei cu probleme legate de rambursările anterioare?

Fiecare instituție ifn îți stabilește propriile reguli în ceea ce îi privește per au platnici. Unele companii nu le acordă împrumuturi acestora decât pe baza unui co-debitor sau dacă prezintă o garanție mobiliară sau imobiliară. În schimb, alte companii se asigură că valoarea dobânzii este mai ridicată, iar suma de bani care poate fi obținută va fi limitată pentru început. Există și un tip de împrumut ifn care nu este disponibil debitorilor cu restanțe, acesta fiind creditul fără dobândă. Condiția principală în cazul unui astfel de credit este ca solicitantul să aibă un istoric de credit pozitiv.

Ce trebuie să știe un restanțier înainte de a cere bani de la ifn-uri?

Poate că atunci când ai restanțe și deja figurezi pe lista Biroului de Credit te gândești că nu ți se mai poate întâmpla nimic. În primul rând, orice întârziere la plată va fi notificată către Birou și te vei confrunta cu un risc și mai mare la creditare. Dacă se va observa că vei continua să fii un debitor de rea credință, atunci ți se va sista orice posibilitate de a primi bani cu împrumut.

În al doilea rând, vei avea de plată penalizările specificate în contract. Acestea se vor cumula cu dobânda fixă și o să ai de plată o sumă foarte mare dacă nu-ți achiți împrumutul conform contractului. Nu în ultimul rând, recuperarea creanței asupra ta se va face prin orice mijloace legale, ceea ce înseamnă că răspunzi cu întreg patrimoniul până la stingerea debitului cu care ești înregistrat ca fiind restant. Iată că, lucrurile nu stau așa cum ai fi crezut!

Așadar, înainte de a aplica pentru un nou împrumut ifn, gândește-te bine dacă poți respecta termenii de plată. Nu trebuie să repeți greșelile trecutului dintr-un motiv foarte simplu: rambursarea la timp a noului credit te va ajuta să obții un punctaj mai bun la credit scoring. Faptul că dovedești că te-ai îndreptat este un punct în plus pentru tine și viitoarele tale împrumuturi.

În condițiile în care piața financiară impune limite din ce în ce mai drastice la creditare, este important să ceri bani doar atunci când ai siguranța că îți vei respecta obligațiile asumate. Împrumuturile ifn sunt folositoare numai în cazul în care știi să le gestionezi corect și să le folosești doar atunci când trebuie. Așa că, începând cu noul împrumut ifn, nu te mai comporta ca un rău platnic, ci demonstrează că ești un debitor corect!